Un salariat poate desfasura activitate atat la sediul social cat si la domiciliu in baza unui singur CIM?

Un angajat  nu poate desfasura activitate atat la sediul social cat si la domiciliu in baza unui singur contract individual de munca.

Salariatul poate detine doua contracte individuale de munca , unul cu desfasurare activitate la sediul social , iar altul cu munca la domiciliu. Astfel , o persoana poate cumula doua contracte individuale de munca la acelasi angajator insa numai pe functii diferite, programul de lucru nu se suprapune, iar prestarea activitatilor poate fi realizata in mod corespunzator pentru ambele functii.

Pentru desfasurarea muncii la domiciliu se incheie contract individual de munca la domiciliu, care potrivit art. 109 din Codul muncii, se incheie numai in forma scrisa si contine in mod obligatoriu , in afara elementelor prevazute la art. 17 alin (3)- Codul muncii, urmatoarele:

  • Precizarea expresa ca salariatul lucreaza la domiciliu
  • Programul in cadrul caruia angajatorul este in drept sa controleze activitatea salariatului sau si modalitatea concreta de realizare a controlului
  • Obligatia angajatorului de a a asigura transportul la si de la domiciliul salariatului, dupa caz, al materiilor prime si materialelor pe care le utilizeaza in activitate, precum si al produselor finite pe care le realizeaza.

Conform art.108 alin (1) din Codul muncii, sunt considerati  salariati cu munca la domiciliu acei salariati care, indeplinesc la domiciliul lor, atributiile specific functiei pe care o detin .